Hoe kies je het beste Pokémon kaarten cadeau?

Het kiezen van een Pokémon kaart cadeau kan lastig zijn, vooral als je niet zeker weet wat de ontvanger leuk vindt. Hier staan enkele belangrijke overwegingen om het perfecte cadeau te vinden.

1. Wat is het niveau van de ontvanger?

Bij het kiezen van een Pokémon kaart cadeau is het belangrijk om het niveau van de ontvanger in te schatten. Beginners vinden vaak bijna alle kaarten leuk en hebben meestal geen probleem met dubbele kaarten, omdat ze die kunnen ruilen. Ervaren verzamelaars zijn vaak meer geïnteresseerd in zeldzame kaarten of specifieke series die hun collectie aanvullen.

2. Welke Pokémon of set is favoriet?

Als je weet dat de ontvanger een favoriete Pokémon of specifieke set heeft, zoals Charizard of Twilight Masquerade, kies dan een cadeau dat daarbij past. Hierbij is het wel belangrijk of de ontvanger al een uitgebreide collectie heeft of juist net begint. Heeft iemand al veel kaarten van die Pokémon of set, dan kan het lastig zijn om nog ontbrekende kaarten te vinden in Booster Packs. Beginners hebben een grotere kans om nieuwe kaarten te krijgen. Overweeg ook verzamelboxen die gericht zijn op hun favoriete Pokémon of set.

3. Wat is je budget?

Je budget bepaalt je keuze van het cadeau. Met een klein budget kun je kiezen voor losse kaarten of boosterpacks (meestal 10 kaarten per pack). Als je bereid bent meer uit te geven, zijn er opties zoals een Elite Trainer Box of een Booster Box. Deze bevatten meerdere packs en soms extra’s, zoals promo kaarten en accessoires. Als bijzonder cadeau kun je een speciale box kopen met kaarten die exclusief in die box verkrijgbaar zijn.

4. Kies je voor losse kaarten of boosterpacks?

Losse kaarten zijn ideaal als je een specifieke zeldzame kaart wilt geven en weet welke kaarten de ontvanger nog mist. Boosterpacks bieden daarentegen de spanning van het onverwachte en zijn een uitstekende keuze als je de ontvanger wilt verrassen met de mogelijkheid op zeldzame kaarten. Als je nog twijfelt, zijn boosterpacks vaak een veilige keuze, omdat het openen ervan altijd een leuke ervaring is.

Losse Pokemon kaarten en Pokemon Boosterpacks

5. Zijn er speciale boxen of verzamel items beschikbaar?

Speciale boxen en verzamel items zijn unieke cadeaus die veel verzamelaars blij zullen maken. Denk aan speciale boxen met exclusieve kaarten die niet in reguliere sets te vinden zijn. Maar ook bijvoorbeeld speciale promo kaarten die je maar tijdelijk kan krijgen.

6. Hoe vermijd je neppe kaarten?

Helaas bestaan er ook neppe Pokémon kaarten. Vermijd vervalsingen door alleen bij betrouwbare verkopers/webshops te kopen. Kijk bijvoorbeeld voor een aankoop eerst goed naar recensies. Wees extra voorzichtig bij het kopen via platforms zoals Marktplaats of Vinted, omdat er een risico is dat je niets ontvangt, dat de kaarten nep zijn, of dat ze beschadigd aankomen.

7. Pokemon kaarten accessoires?

Accessoires zoals sleeves (beschermhoesjes), verzamelmappen en toploaders (harde bescherming) kunnen je Pokémon cadeau extra speciaal maken. Als de ontvanger nog geen album heeft of het huidige album bijna vol is, is een nieuw album een leuk idee! Het is ook belangrijk om losse kaarten goed te beschermen met bijvoorbeeld sleeves of toploaders.

Pokemon accesoires: albums, sleeves, toploaders